Sök
  • Destiny Lindgren Coldwell

đŸ’» Hur man lyckas med sin hemsida - tipsen du inte visste om

Det mÄnga behöver för att visa de tjÀnster man sÀljer Àr... EN HEMSIDA!

Men det mÄnga inte vet eller tÀnker pÄ Àr att det inte bara mÄste finnas en hemsida med design och information pÄ, utan att det Àr andra faktorer som ocksÄ spelar roll. Har du hört om tillgÀnglighet t.ex? Eller responsive website (med andra ord mobil/webb/iPad/andra skÀrmanpassningar)? Inte? Du Àr du inte ensam! Och dÀrför ska vi dela med oss av nÄgra tips som gör att du kan lyckas med din hemsida ocksÄ!


1. TillgÀnglighet - Det finns en lag i webbvÀrlden som heter WCAG-lagen. Lagen stÀller krav pÄ att digital offentlig service ska vara tillgÀnglig. TillgÀnglighet menas med att webbsida Àven ska vara tillgÀnglig för alla med funktionsnedsÀttning och funktionshinder. Det finns specifika webbsidor och funktioner som kan testa ens webbsidas tillgÀnglighet. HÄll ögonen öppna för en artikel av oss om just tillgÀnglighet pÄ webben!


2. Mobilanpassat - Inom kod-vĂ€rlden finns det nĂ„got som heter media queries. Konstigt ord va? Med andra ord sĂ€ger man att webbsida ska vara responsive. Och vad betyder det dĂ„? Jo, att man oavsett enhet ska ha en webbsida som Ă€r anpassad och snygg för just det formatet. MĂ„nga idag gĂ„r in pĂ„ en hemsida just via telefonen, fast att den byggs för att gĂ„ in pĂ„ den via webben - och Ă€r inte webbsidan responsive sĂ„ kommer den se vĂ€ldigt konstig ut i telefonen. SÅ det Ă€r superviktigt att den Ă€r mobilanpassade, och helst av allt anpassad för alla enheter.


3. UX - anvÀndarupplevelse heter det med andra ord - förbÀttrar en anvÀndares upplevelse pÄ hemsida t.ex att du förstÄr vart du ska för att hitta den informationen du behöver. Det Àr viktigt att hemsidan Àr uppbyggd pÄ ett sÄ enkelt sÀtt som möjligt för individen.


4. Animationer - Ni vet att det Àr större chans att fÄ ett par ögon att stanna kvar pÄ ens hemsida om det hÀnder nÄgot ovÀntat Àn om det bara Àr text? DÀrför rekommenderar vi att ha lite rörelse pÄ sidan i form av animationer. Det behöver inte vara avancerat - det kan vara sÄ lÀtt att det Àr en text som flyter in lite snyggt frÄn sidan vilket skapar en WOW-effekt!


Det var nÄgra tips frÄn oss, hÄll ögon och öron öppna om ni vill ha fler smarta tips för att ligga i framkant pÄ internet!


31 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla